Aktivnosti, Izveštaji

Obaveštenje

Organizacije civilnog društva – osnivači Zelene stolice zajedno su sa pridruženim organizacijama uputile pitanje JP „Urbanizam“ Novi Sad povodom izrade planske dokumentacije koje se tiču pre svega Kameničke ade i Šodrosa. Imajući u vidu da se u prethodnom periodu u više navrata u različitim kontekstima provlačila tema navodnog sadržaja urbanističkih planova u čijem su obuhvati ove lokacije smatrali smo da je naša dužnost da reagujemo i zatražimo jasno i jednostavno objašnjenje i odgovore na naša pitanja.


Izuzetna zainteresovanost i zabrinutost građana i nevladinih organizacija vezana za ovu temu razlog je naše aktivnosti, najpre jer Zelena stolica kao mehanizam predstavlja sponu između donosioca odluka i civilnog društva te ima obavezu i potebu da sluša građane i omogući odgovore na sva pitanja od interesa za životnu sredinu.

U nastavku dopis i odgovor JP Urbanizam Novi Sad

Imajući u vidu da mehanizam Zelene stolice ima za cilj transparentnije donošenje odluka i veće učešce javnosti u kreiranju javnih politika u oblasti zaštite životne sredine pozivamo Vas da se aktivno uključite u rad naših organizacija te da zajedno u simbiotskom delovanju doprinesemo očuvanju i unapređenju životne sredine našeg Novog Sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *