Vesti

Rezultati kažu – Kvalitet vazduha u Novom Sadu značajno bolji!

Gradska uprava za zaštitu životne sredine na svom sajtu objavila je vest o rezultatima vezanim za kvalitet vazduha u Novom Sadu:

„Do poboljšanja kvaliteta vazduha došlo se sistematskim i ozbiljnim pristupom Grada jednoj od najvažnijih tema današnjice, odnosno svakako jednoj od najvažnijih tema za bezbedan i zdrav život Novosađana.

Grad Novi Sad je, kao jedna od prvih jedinica lokalne samouprave, doneo Plan kvaliteta vazduha za period 2017-2021. godina, tokom čije primene je realizovano 98% propisanih mera za povećanje kvaliteta vazduha.

Novi Plan kvaliteta vazduha za Grad Novi Sad za period 2022-2026. godina je završen i biće stavljen na uvid javnosti u januaru 2022. godine.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane organe i organizacije da sagledaju predložene mere u novom Planu kvaliteta vazduha te da u toku javnog uvida daju svoje predloge i sugestije.

Na osnovu predstavljenih rezultata, ali i na osnovu rezultata monitoringa koje svakodnevno i u realnom vremenu građani Novog Sada mogu da prate na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine, kao i na sajtu Instituta za javno zdravlje Vojvodine vazduh u Novom Sadu je bezbedan za stanovništvo.

Grad Novi Sad neće tu stati sa ulaganjem u životnu sredinu i kvalitet vazduha. U planu za 2022. godinu su programi podsticajnih sredstava za kupovinu novih bicikala, postavljanje solarnih panela, zamenu kotlova na ugalj, zamenu stolarije, ali i sredstva za pošumljavanje i obnova malih urbanih površina i sl. zato je važno da građani budu dobro obavešteni o budućim konkursima jer zdrava životna sredina je rezultat zajedničkog rada“.

Ovo je dokaz da pridržavanje propisima, odlukama i preporukama rezultira kvalitetnijim životom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *